maanantai 2. kesäkuuta 2014

Pieni suuri toive

 
Olen taas kerran törmännyt siihen tosiasiaan, että meillä monilla on omaa elämäämme kohtaan niin kovin ristiriitaiset vaatimukset. Hakkaamme päätämme seinään, kun palapelin palaset eivät loksahda kuin itsestään paikoilleen. Toki voi olla haasteellista rakentaa palapeliä kukkaniityn kuvasta, jos vain osa palasista koostuu kukkasista ja toiset taas kuuluvat aivan toiseen palapeliin.
Opetan juuri pojalleni, että jokaisella palasella on aivan tietty paikkansa ja survominen ei johda mihinkään vaan palapelin paloja pitää hienovaraisesti kääntää, jotta ne loksahtavat vaivattomasti paikoilleen.
Itse jatkan silti sinnikkäästi palojen survomista, päättäväisenä siitä, että rakennan aivan oman näköisen palapelini, enkä tyydy itsestäänselviin paloihin ja aukkoihin.
Olen tilannut palapelin, jonka kuva pitäisi valmistuttuaan muistuttaa onnellisen yksinkertaista ja luonnollista lapsiperheen arkea. Siinä äidillä on aikaa lapsilleen ja äidin työaika vastaa kerhon aukioloaikoja. Työ on joustavaa, mielenkiintoista ja haastavaa ja kaiken lisäksi kyse on omasta projektista, josta voi olla ylpeä ja jolla kokee olevan itselleen merkitystä. Tirautan kyyneleen mieheni olkapäälle eräänä iltana, että enhän pyydä edes kuuta taivaalta, vain tavallista ja onnellista pienen perheen tulevaisuutta. Ja hän saa minut taas kerran ymmärtämään miten pieneltä kuulostava toive voi olla monimutkainen ja haastava toteuttaa, mutta miten on silti yritettävä parhaansa.
Nykynaisten palapelit näyttävät koostuvan lukemattomista pienen pienistä taivaspaloista, joita saa pyöritellä kädessään ja tuskastella, että miten kummassa nämä kaikki saa yhdistymään harmooniseksi kokonaisuudeksi.  

 
Opetan pojalleni miten hän pääsee tavoitteeseensa. Luulen, että hänen olisi hyödyllistä oppia tekemään elämässään myös paremmin kompromisseja kuin äitinsä. Ja uskon, että äidin olisi opittava, että jos haaveilee nykymaailmassa « vain pienestä mukavasta arjesta », johon kuuluu mielenkiintoinen ja haastava työ (mielellään myös mukavalla palkalla), läsnäoleva äiti ja tarpeeksi tunteja vuorokauteen, on oltava valmis hikoilemaan kellon ympäri, olemaan maltillinen ja joustava.
Nyt siis hikoilemaan projektin pariin, jotta voin olla seuraavaksi valmis olemaan 100 % läsnäoleva leikkisä äiti ja jotta jonain päivänä palapelini valtava sininen taivas olisi kauniin aurinkoinen.
Ja te lukijat, joilla on enemmän elämänkokemusta ja oivalluksia aiheesta tai jotka olette päässeet pitkälle palapelinne rakennuksen kanssa, voih, jakakaa mielellänne minun kanssa viisauteenne.
Ja muille myötätuntoni jokaisen omaan palapeliprojektiin, enemmän tai vähemmän monimutkaiseen. Jatketaan palojen pyörittelyä ja pyöritellään niitä yhdessä.
Mukavaa päivää kaikille.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti