Kun kahdenkeskiset ravintolaillalliset ovat hurjasti harventuneet perheen
kasvaessa, on kahden herkkusuun ollut pakko muuttaa tapojaan ja oppia suosimaan
kotoisia herkkuhetkiä.
Yhdessä kokkaaminen on ollut mielestäni aina kivaa ja uusien reseptien
opettelu ja etenkin niiden maistelu on meillä aika perinteinen
viikonloppuohjelma.
Viime viikonloppuna vuorossa oli klassiset ranskalaiset Croque Monsieur-leivät.
Kyse on siis perinteisistä ranskalaisista paahdetuista leivistä, joiden välistä
tai päältä löytyy hieman sulanutta rapsakkaa juustogratiinia sekä kinkkua. Me
teemme suomennettuna « Haukkaa Herraa »-leipämme vohveliraudan
tapaisella laitteella, jonka välissä grillaamme leivän täytteineen.
Paras herkkuhetki on jaettu herkkuhetki, siksi haluan jakaa kanssanne
tämän niin mielettömän helpon pikkureseptin, jonka voi loihtia kädenkäänteessä.
Pieni niksi, joka muuttaa tavanomaisemmankin arkisen ruoan, on
tietenkin vaihtaa raaka-aineet totuttua laadukkaampiin ja erikoisempiin. Niin
mekin teemme kuumien leipästemme kanssa. Juustoksi laitetaan yleensä raclette-juustoa, eli sulavaa juustoa, mutta suosittelen kokeiltavaksi jotain
erikoisempaa juustoa, joka silti pehmenee kuumennettaessa. Me käytimme
tryffelisienillä höystettyä gouda-juustoa, johon olemme aivan hurahtaneet
laadukkaan kinkun lisäksi.
Ohessa kuva tryffeli-croquesta, joka meitä niin kovasti inspiroi.
Tässä siis perusresepti, josta voi lähteä liikkeele :
Valmistusaika 20 min
Kypsennys : 15
min
-Paahtoleipää tai muuta vaaleata
leipää, laadulla ei niin väliä, valitkaa mieleistänne
-Kinkkusiivuja
-Sulavaa herkullista juustoa, kokeilkaa
ja kertokaa minulle mikä suomalainen juusto toimii hyvin
-Voita leipien voiteluun
Ja sitten valmistamaan :
Voidelkaa kaksi leivän siivua,
laittakaa päälle kinkku ja valitsemanne juusto ja laittakaa leivät vastakkain.
Jos teillä ei ole käytössänne
kuumennettavaa rautaa grillaukseen, voitte paistaa leipänne uunissa 15 minuutin
ajan, siten että ne saavat kullanruskean värin.
Tarjoilkaa salaatin kanssa.
Voisiko olla helpompaa reseptiä ?
Vain mielikuvitus on rajana eri reseptivariaatioiden suhteen. Jos haluatte
haukata mieluummin Madamea, lisätkää väliin paistettu muna vai houkuttelisiko
savulohi-cheddar versio tai brie-juusto, tomaatti, sieni croque? Reseptin onnistuminen
riippuu siis pääosin valitsemistanne aineksista ja mielikuvituksestanne.
Toinen valmistamamme resepti oli marokkolaiseen
tapaan tehty karitsa maustetulla couscous :illa kuivattujen hedelmien
ja pähkinöiden kera. Siinä taisi vierähtää reilu tunti, mutta oli vaivan arvoinen. Jos
haluatte, niin yritän kehittää siitäkin reseptin jaettavaksi.
Herkullista viikkoa !
Ja muistakaa jakaa kanssani omat hyvät reseptivariaationne.
Sinulle on haaste blogissani http://pienikeittiopariisissa.blogspot.fr/2014/04/haaste.html
VastaaPoistaMukavaa kevättä! :)